1/4
OFF-GRID BROUWEN

INVESTEREN IN DE TOEKOMST

Gezien bier brouwen steeds energie vraagt van de aarde willen wij zo ecologisch mogelijk werken. Dit beleid voeren we door in ons brouwproces, maar ook in de oorsprong van onze ingrediënten. De brouwerij heeft als doel een off-grid brouwerij te zijn. Hiervoor organiseerden we eind 2018 een crowd-funding campagne om onze doelstellingen in te lossen.

1 REGENWATER HERGEBRUIKEN

Een brouwerij verbruikt typisch een 8 tot 10 liter water voor het produceren van 1 liter bier. We brouwden al eens bier met gezuiverd afvalwater van de brouwerij in samenwerking met de Universiteit Gent (From Sewer To Brewer). Het is zelfs mogelijk om uit urine drinkbaar of brouwbaar water te maken, herinner de Gentse Feesten van 2016.

 

Regenwater, dat op zich al zuiver is, vangen we van onze daken op en zuiveren met omgekeerde osmose technologie tot een perfect brouwwater.­­

 
1/7
DE WILDE BROUWERS UIT GENT

SMAKEN CREËREN IS ONZE VRIJHEIDSBELEVING.

 

Een brouwerij waar het creëren van smaken een vorm van vrijheidsbeleving is. Historiek en inhoud staan dan ook centraal. Zo vormden elementen van verdwenen Belgische brouwerijen de basis van de brouwers installatie. Uren polieren en lassen hernieuwden hun vroegere glorie. 

Wat ooit begon in een microbrouwerij in het hartje van Gent met hulp van de grootouders, leidde in de zomer van 2017 tot de verhuis naar een naoorlogs fabriekspand uit de late jaren '40 aan de rand van Gent (Flora, Merelbeke).

Er werd afscheid genomen met een laatste brouwsel.

 

De wilde brouwers namen hun intrek in de ruime SOFACQ fabriek. Een historische locatie met een ziel die niet verloren mocht gaan. Zo komen oude industriële elementen terug in een nieuwe context, net zoals wij zelf onze nieuwe dromen realiseren in een historische omgeving.

 
1/4
CUVEE OP MAAT

WIJ BROUWEN VOOR U

Bij De Wilde Brouwers kan u een biologisch bier op maat laten brouwen. Dit kan onder een uniek receptuur, met aangepast etiket.

Meer informatie kan u aanvragen per e-mail.