De Wilde Brouwers van Gent

SMAKEN CREËREN IS ONZE VRIJHEIDSBELEVING

Een brouwerij waar het creëren van smaken een vorm van vrijheidsbeleving is. Historiek en inhoud staan dan ook centraal. Zo vormden elementen van verdwenen Belgische brouwerijen de basis van de brouwers installatie. Uren polieren en lassen hernieuwden hun vroegere glorie. 

Wat ooit begon in een microbrouwerij in het hartje van Gent met hulp van de grootouders, leidde in de zomer van 2017 tot de verhuis naar een naoorlogs fabriekspand uit de late jaren '40 aan de rand van Gent (Flora, Merelbeke).

Er werd afscheid genomen met een laatste brouwsel.

 

De wilde brouwers namen hun intrek in de ruime SOFACQ fabriek. Een historische locatie met een ziel die niet verloren mocht gaan. Zo komen oude industriële elementen terug in een nieuwe context, net zoals wij zelf onze nieuwe dromen realiseren in een historische omgeving.

Off-grid brouwerij:

Ontdek onze brouwerij:

 

Ontdek onze brouwerij

AANBOD RONDLEIDINGEN

De Wilde Brouwers vertellen je graag het verhaal van de brouwerij! Hoe is het allemaal begonnen? Wat is de geschiedenis van het industriële pand dat de huidige brouwzaal onderdak geeft? Hoe wordt bier nu precies gemaakt? En wat maakt onze bieren nu zo speciaal? Je komt het allemaal te weten tijdens onze rondleiding! We bieden dit aan in 3 verschillende formules, op aanvraag en in onderling overleg (geen vaste planning). Aan u de keuze welke formule bij uw groep past.

INFORMATIEF

30 MIN.

10-40 PERS.

€ 5,00 PP

In deze formule nemen we de groep mee doorheen het brouwerij gedeelte van het pand, en vertellen we over de geschiedenis, het brouwproces en enkele leuke weetjes over onze bieren. Je krijgt ook de kans om alle vragen te stellen aan onze brouwer.

DEGUSTIEF

60 MIN.

10-40 PERS.

€ 10,00 PP

INCL. 4 PROEFGLAASJES (15CL) PP

In deze formule nemen we de groep mee doorheen het brouwerij gedeelte van hat pand, en vertellen we over de geschiedenis, het brouwproces en enkele leuke weetjes over onze bieren. Je krijgt ook de kans om alle vragen te stellen aan onze brouwer.

 

Daarna nestelen we ons in de gezellige centrale bar en nemen we de tijd om 4 bieren van de brouwerij te degusteren en wat verder te palaveren over het gerstenat.

GASTRONOMISCH

90 MIN.

 VANAF 30 PERS.

€ 35,00 PP

INCL. 4 PROEFGLAASJES (15CL) PP

INCL. 3 FOOD PAIRING HAPJES PP

In deze formule nemen we de groep mee doorheen het brouwerij gedeelte van hat pand, en vertellen we over de geschiedenis, het brouwproces en enkele leuke weetjes over onze bieren. Je krijgt ook de kans om alle vragen te stellen aan onze brouwer.

 

Daarna nestelen we ons in de gezellige centrale bar en nemen we de tijd om 4 bieren van de brouwerij te degusteren en wat verder te palaveren over het gerstenat. Bij elk bier serveren we ook een bijpassend hapje, dat door onze food-pairing partner atelier m. werd uitgekozen. De hapjes worden gemaakt met onze bieren en reststromen uit het brouwproces.

Meer over onze food pairing partner atelier m.

atelier_m.png
Vraag uw rondleiding aan:

Indien u deze rondleiding als onderneming wenst te boeken, gelieve onderstaande gegevens in te vullen:

 

Off-grid brouwerij

INVESTEREN IN DE WILDE BROUWERS

De brouwerij heeft als doel een OFF-GRID brouwerij te worden. Hiervoor organiseerden we eind 2018 een crowd-funding campagne in twee ophaalrondes. Met de opgehaalde fondsen willen we drie doelstellingen inlossen: regenwater hergebruiken, regenwater opslaan en zonne-energie aanwenden.

REGENWATER HERGEBRUIKEN

Een brouwerij verbruikt typisch een 8 tot 10 liter watervoor het produceren van 1 liter bier. We brouwden al eens bier met gezuiverd afvalwater van de brouwerij in samenwerking met de Universiteit Gent (From Sewer To Brewer). Het is zelfs mogelijk om uit urine drinkbaar of brouwbaar water te maken, herinner de Gentse Feesten twee jaar terug.
Gezien de hoge vervuilingsgraad van afvalwater is deze zuiveringsinstallatie kostelijk en gaan er hoge operationele kosten bij gepaard. Daarom zouden we het REGENWATER, dat op zich al zuiver is, van onze daken opvangen en met omgekeerde osmose technologie zuiveren TOT een perfect BROUWWATER. 

REGENWATER OPSLAAN

Jaarlijks valt er gemiddeld 800 liter water per vierkante meter. De brouwerij heeft een 1000 m² dakoppervlak waardoor er potentieel 800.000 liter water opgevangen kan worden. Aangezien de zomers tegenwoordig door de klimaatverandering gepaard gaan met lange droogtes is OPSLAG VAN REGENWATER belangrijk om ook in de zomer te kunnen brouwen. 

ZONNE-ENERGIE AANWENDEN

Tenslotte willen we zonnepanelen legen om aan onze elektrische energievraag te voldoen. 

DE WILDE BROUWERS BVBA

Hundelgemsesteenweg 310 - 9820 Merelbeke

BE 0669.569.125 - info@dewildebrouwers.be

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.